2014/07/31

OD KUCHNI: Wieprzowina z warzywami

Składniki: (porcja dla 2-3 osób)
ok. 250g polędwicy wieprzowej
ok. 200g pieczarek
mała cukinia
cebula
papryka
ok 0,5l bulionu warzywnego
pieprz mielony, tymianek, bazylia,
olej


Przygotowanie:
Mięso kroimy, delikatnie rozbijamy. Doprawiamy pieprzem i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Wszystkie warzywa kroimy. Podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i razem dusimy. Zdejmujemy pieczarki i to samo robimy z cukinią i papryką. Wszystkie warzywa odstawiamy na chwilkę na bok i zajmujemy się mięsem. Podsmażamy je z obu stron. Następnie dodajemy warzywa, zalewamy bulionem i doprawiamy ziołami (po łyżeczce). Dusimy pod przykryciem około 30 minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ulubionym dodatkiem, u mnie jest to brązowy ryż.




Smacznego! ;)

Pozdrawiam, Edi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz